Över Husargatan i Göteborg

 

 

Övre Husargatan

År 1830 kom de husarerna, det vill säga Skånska kavallerister till Göteborg för att hjälpa polisen som vaktstyrka. De var förlagda i ett hus i stadsdelen Haga och på så sätt fick Husargatan och Övre Husargatan sina namn. Bor du på Husaren når du Handels, Samvetet och Psykologen med ett par minuters promenad. Nära till Linnéstaden med restauranger och pubar. Slottsskogen når du på ett par minuter.

 

 Risåsgatan

Är första korsningen som Övre Husargatan stöter på efter skanstorget på Risåsgatan upp finner vi så klart ThaiFood som även kallas för Thai Food & take away. Risåsgatan 5 var adressen och telefon 031-134004. 

Brunnsgatan

Brunnsgatan

Om vi vänder oss åt andra hållet i stället finner vi Brunnsgatan som sträcker sig in mot Carl Grimbergsgatan för att sluta vid en bergrum på Brunnsgatan / Muraregatan. Fyllt med Transformatorer för att hjälpa Sahlgrenska vid ett strömavbrott, andra påstår att det även finns några generatorer i bergrummet. Oklart vilket. Dock finner vi en större fruktaffär med organisk frukt på Brunnsgatan 1, 4 Frukt heter den och snart ska den bli Krav Certifierad.

 

4 frukt som lär ha väldigt bra Fruktkorg Fruktkorgar till företag och företagsamma.

 

Sushi Sushibar Yoshi

På Övre Husargatan hittar vi Sushi från Sushibaren Yoshi där den legat sedan 2006. Mycket välkänd bland grannarna som redan från början tog den pyttelilla lokalens storartade smaker till sitt hjärta. För Yoshi Sushi är den lilla sushibaren med de stora smakerna för både Catering och stora fester är den ett välbeprövat kvalitetsmärke.

Yoshi Sushi Sushibar

Yoshi Sushi & Sushibar Övre Husargatan 17

Catering för företag och fest Sushi

 

På Övre Husargatan snett mitt emot Yoshi Sushi ligger Sega Gubben Göteborgs största Godisbutik, med en rad välsmakande små godis eller kanske är det Lösgodis de säljer, förutom Choklad. The old name i forgot.

 

Mer om Övre Husargatan

 Och dess absoluta närhet

THAIFOOD

Thaifood ligger som vi skrev på Risåsgatan 5, en tvärgata till Övre Husargatan och har tydligen en till hemsida men nummret är detsamma 031 - 13 40 04

 

Fruktkorg 4 Frukt

Fräsha frukter fyrar av sina vitamin och mineraltrinda miner och smittar fram en glad personal, vilket företag har egentligen råd att låta bli?

Roligt nog har vi just i dagarna fått en blogg om Brunnsgatan med undertiteln Från Övre Husargatan via Carl Grimbergsgatan till Muraregatan i Annedal Göteborg. Skoj va :) Vi får använda något liknande, om inte annat för att synas kan jag tro. Sedan ska vi heller inte glämma bort att det finns en till blogg om Övre Husargatan i Göteborg på tumblr.

Från Risåsgatan Mot Brunnsgatan över Övre Husargatan

Här har den bloggen en bild från Risåsgatan över Övre Husargatan in mot Brunnsgatan.

 

 Övrre Husargatan

En bild som ser ut att vara taget för något år sedan då stora arbeten pågick på Övre Husargatan.

 

 

13 jul 2018